U trendu

Koha:Specijalni sud spremio prvu optužnicu

PRIŠTINA – Prištinska Koha tvrdi da će biti podignuta prva optužnica na Kosovu i Metohiji za ratne zločine protiv bivšeg komandanta OVK i poslanika u kosovskoj Skupštini i da je ime poznato redakciji.

To je Koha objavila na svom sajtu, pozivajući se na neimenovane izvore.

Kako se dodaje, podizanje optužnice se ocekuje u januaru.

Kako se navodi, Specijalni tužilac Džek Smit pripremio je prvu optužnicu, na osnovu sedmogodišnje istrage o zločinima, koji proističu iz izveštaja Dika Martija i Saveta Evrope.

„Istražitelji su bili na Kosovu i pregovarali su o potencijalnoj predaji osumnjičenog i ima šanse da se dogovor postigne brzo o njegovoj dobrovoljnoj predaji“, rekao je izvor za KTV.

Portparol Kancelarije Specijalnog tužioca nije htela da komentariše ovu informaciju.

„Kancelarija Specijalnog tužioca ne komentariše niti će komentarisati nagađanja oko potencijalnog vremena podizanja optužnica, ili davati specifične informacije o statusu istraga. Kancelarija Specijalnog tužioca je angažovana na istrazi svih navoda iz izveštaja SE, koji je izradio švajcarski senator Dik Marti, i ima za cilj da obezbedi da se svi navodi adresiraju i u potpunosti istraže“, rekao je Kristofer Benet, portparol Kancelarije Specijalnog tužioca.

Kosovski sajt Ekspres navodi i da su do sada saslušana trojica bivših komandanata OVK, ali njihov identitet i razlozi zbog kojih su saslušavani, nisu objavljeni.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike