U trendu

Komersant: Stav Moskve povodom slučaja Skripalj podržale Srbija i Venecuela

Na brifingu Ministarstva spoljnih poslova Rusije sa stranim ambasadorima i diplomatama u sredu povodom „slučaja Skripalj“ poziciju Moskve podržali su jedino Srbija i Venecuela, piše moskovski Komersant.

List u onlajn izdanju piše da su od diplomata koji su govorili, stav Rusije podržali prvi savetnik Ambasade Srbije u Rusiji Ranko Pavlović i ambasador Venecuele Karlos Faria.

„Pavlović je podsetio da je njegova zemlja ‘trpela istu takvu histeriju napada sa strane Zapada 1990-ih godina'“, prenosi Komersant.

„Bilo je mnogo fejkova i laži“, navodi Komersant reči Pavlovića i dodaje da je on podsetio na dogadjaje iz 1994. i 1995. godine i na eksploziju na pijaci Markale u Sarajevu.

„Muslimani su bombardovali sami, a optužili su Srbe“, kazao je Pavlović, prenosi Komersant.

„Ruska strana je dala iscrpno objašnjenje u vezi sa ‘slučajem Skripalj’. Predstavnik Srbije u Rusiji je sa razlogom povukao paralelu s neosnovanim optužbama, koje su dovele do bombardovanja BiH, Jugoslavije i Iraka. Napomena je objektivna, površni zaključci su opasni“, napisao je tim povodom na Tviteru ambasador Rusije u Srbije Aleksandar Čepurin.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.