Kompromis o Kosovu samo u okviru Ustava i Rezolucije 1244

GUČA – Srbija je u pregovorima oko Kosova spremna na kompromis, ali kompromis mora biti po Ustavu Srbije i Rezoluciji 1244, jer je Kosovo oduvek bilo, jeste i biće Srbija, izjavio je danas ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

On je to rekao otvarajući Dragačevski sabor trubača u Guči, odakle je poručio i da će se u Prizrenu opet pevati „Srpska se truba sa Kosova čuje“.

Popović je ukazao da Srbija nije u lakoj situaciji, jer je sa raznih strana pritiskaju zbog Kosova, ali je podsetio da su naši preci bili u još težim situacijama pa su uvek bili junaci i čuvali Kosovo.

„I mi ćemo se boriti za Kosovo. Srbi nisu kukavice, Srbi su hrabar narod i mi ćemo opravdati hrabrost naših predaka. Naravno, Srbija je mudra i pametna i Srbija je u ovim pregovorima oko Kosova spremna na kompromis, ali kompromis mora biti po Ustavu Srbije i Rezoluciji 1244. Kosovo je oduvek bilo, jeste i biće Srbija“, podvukao je Popović.

Kaže da srpske emocije, Srbiju i Srbina niko ne može bolje da razume nego „naša braća Rusi“, te izrazio zadovoljstvo što je današnjem otvaranju sabora prisustvovao ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Čepurin i što će sutra Guču obići portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

„U ovim teškim vremenima kada nas pritiskaju zbog našeg svetog Kosova, mi želimo svima njima u inostranstvu da odavde iz Guče pošaljemo poruku koja glasi – Srbija nije sama, uz Srbiju su ceo ruski narod i predsednik Rusije Vladimir Putin“, naglasio je Popović.

(Tanjug)

1 komentar
  1. TVRD

    Tako je Nenade. Izađi iz te izdajničke vlasti AV.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike