U trendu

Konjički sabor: Najlepši pastuv „Golden boj“ iz Beograda

SVILAJNAC – Grlo „Golden boj“ Dimitrija Zdravkovića iz Beograda proglašen je danas za najlepšeg pastuva Prvog Konjičkog sabora u Svilajncu, a za najboljeg uzgajivača konja Kosta Pavlovića.

Na privredno-turističkoj manifestaciji Prvi Konjički sabor, koja je danas održan pod pokroviteljstvom Skupštine opštine Svilajnac, prestavljeno je 70 konja razne pasmine iz osam mesta Srbije.

U kategoriji lipicanera, za najbolju kobilu proglasasena „Alegra“ Jovana Pavlovića iz Žabara, a za pastuva „KomverzanO Avala“ Marka Bateveljića iz Kragujevca.

U kategortiji engleskih punokrvnih konja, pobednici su kobila „Sana Korleone“ Vladana Jovkovića iz Svilajnca i pastuv „Indijan Vorning“ Alekse Jovkovića Svilajnca, dok je najbolji radni konj „Divna“ Živka Đorđevića iz Svilajnca, a u kategoriji ostalih grla „Golden boj“ i „Pram“ Miloša Roknića iz Rume.

U takmičenju galopera, prvo mesto je osvojio jahač Dušan Lazarević iz Svilajnca, u kategoriji jednoprega, lipicaneri, prvo mesto je zauzeo Marko Bogdanović iz Boževca koji je osvojih prvo mesto i u vožnju dvoprega.

U kategorijama „ostali“ prva mesta su osvojili Milan Miletić i Bojan Ilić iz Kragujevca, za najmlađeg uzgajivača proglašen je Nemanja Andrejić, najmlađi jahač je Sofija Nikolića, a najstariji kočijaš je Predrag Đorđević iz Svilajnca.

Sabor je, pred oko hiljadu posetilaca iz Resave i drugih mesta Srbije, otvorio predsednik opštine Predrag Milanović i najavio da će do sledeće godine, za Drugi konjički sabor, biti izgrađen hipodrom u Svilajncu.

Početak Sabora najavilo je jato belih golubova lokalnih golubara.

Organizator Sabora je Sportsko konjičko udruženje „Mara“ iz Svilajnca, koje sa svojim konjima godinama osvaja najviše nagrade Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu.

Na saboru je upriličena i parada konja i zaprega, a posetioci su mogli da se provozaju u kočijama, da jašu, da se slikaju sa konjima…

Sabor je održan u velikom parku kod Predškolske ustanove „Dečija radost“, uz nastup Tamburaškog orkestra „Rubato“ iz Novog Sada.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike