U trendu

Konrad: Obeležavanje dana nemačkog jedinstva u vreme novog rata (VIDEO)

 Nova ambasadorka Nemačke u Srbiji Anke Konrad izjavila je danas na svečanosti dana nemačkog jedinstva u Beogradu da se ove godine obeležavanje tog dana dogadja u vreme kada ponovo jedan rat ugrožava bezbednost Evrope.

Konrad je, nakon što je hor nemačke škole u Beogradu svečanost u botaničkoj bašti Jevremovac otvorio himnama Srbije i Nemačke, izjavila da taj dan za nju kao „istočnu Nemicu“ znači slobodu.
„Ove godine obeležavamo dan nemačkog jedinstva u vreme kada nam ponovo jedan rat ugrožava bezbednost Evrope tokom nasilja i terora ruskog rata protiv Ukrajine“, rekla je Konrad.

Konrad je rekla da Nemačka ima „isti stav kao i Srbija“ i ne priznaje rezultate „lažnih“ referendume koji su održani u otetim oblastima Ukrajne.

Obeležavanju dana nemačkog jedinstva prisustvovali su američki i francuski ambasador u Srbiji Kristofer Hill i Pjer Košar.

Svečanost su posetili i predsednica vlade Srbije Ana Brnabić, potpredsednica vlade i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković, predsednik SPS-a Ivica Dačić,  predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić, šef poslaničke grupe Zajedno-Moramo u Skupštini Nebojša Zelenović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar