U trendu

Koordinaciono telo kojim predsedava Zorana Mihajlović osudjuje napad na Maju Gojković

Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost kojim predsedava potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović najoštrije je osudila napad Boška Obradovića i poslanika Dveri na predsednicu Narodne skupštine Maju Gojković.

„Nasilje, kao najveća pošast svakog društva, ne može se iskoreniti ukoliko se svi zajedno ne borimo protiv toga. Krajnje je nedopustivo da oni koji predstavljaju gradjane Srbije fizički i verbalno napadaju i ponižavaju žene, samo zato što ne dele isto mišljenje sa njima“, navodi se u saopštenju iz kabineta potpredsednice Vlade Srbije.

Povodom napada koji se, prema rečima Maje Gojković, dogodio pre dva dana, Koordinaciono telo pita predsednika i poslanike Dveri da li su to porodične i tradicionalne vrednosti za koje se zalažu – vredjati, omalovažavati i napadati žene?

„Da li se tako ponašaju i prema svojim majkama, sestrama, suprugama, prijateljicama?“, pita Koordinaciono telo i podseća poslanike Dveri da je u prethodnih 10 godina više od 330 žena izgubilo život u rodno zasnovanom nasilju.

Koordinaciono telo poziva Dveri da počnu da se ponašaju odgovorno, jer ih na to obavezuju gradjanke i gradjani Srbije koje predstavljaju u parlamentu.

„Srbija danas ulaže velike napore da se izbori sa nasiljem prema ženama. Donosimo zakone, jačamo institucionalni okvir, realizujemo projekte podrške ženama žrtvama nasilja, radimo sa dečacima i devojčicama, jer želimo da naša deca žive u nenasilnom društvu. I zato, u Srbiji koju gradimo nema mesta za nasilje“, navedeno je u saopštenju.Predsednica parlamenta Maja Gojković kazala je pre dva dana da je u njen kabinet upalo troje poslanika Dveri, medju kojima je bio i lider te stranke Boško Obradović, da su vikali, vredjali i fizički je sprečavali da izadje iz kabineta. Juče je u parlamentu pokazala modirice kojoj su joj kako je navela nastale tom prilikom.

Dveri su sve to demantovale.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.