U trendu

Kosev: U subotu prvi protestni skup Jedan od pet miliona u Gračanici

U subotu će u Gračanici biti održana prva protestna šetnja „Jedan od pet miliona“ sa koje će po najavi organizatora, vlastima u Beogradu biti upućeno pitanje „šta znači razgraničenje“ i iznet zahtev za „zaustavljanje medijskog mraka i partijskog zapošljavanja“.

Kako je portalu Kosev rekao organizator tog skupa Branislav Marković, koji je prošle subote video porukom podržao protestnu šetnju u Kosovskoj Mitrivici, sa prvog protesta u Gračanici biće postavljeno pitanje vlastima u Beogradu šta razgraničenje znači za Srbe sa Kosova koji žive južno od Ibra.

„Ovo nije politički miting, rušenje vlasti već pitanje opstanka Srba na centralnom Kosovu. Ako se ne zabrani partijsko zapošljavanje, ako naša Srbija ignoriše ljude koji ovde jedva spajaju kraj sa krajem, a sa druge strane ima porodica koje imaju po šest plata, za nas nema budućnosti ovde“, rekao je Marković.

On je rekao da nije siguran na kakav će odziv gradjana naići ali je i dodao da je spreman da „sam šeta“.

„Ljudi ne treba da se plaše da kažu ono što žele, da se ne plaše institucija i drugih grupa koje imaju cilj da uguše tu ljudsku slobodu iz nekih njima samo znanih razloga, i svako normalno ljudsko biće treba da podrži takav protest“, kazao je Marković.

On je dodao da je subotnji skup prijavljen Kosovskoj policiji iz koje mu je rečeno da „moraju da se oglase iz Prištine“.

Predvidjeno je da protestna šetnja počne u 18 časova na trgu u Gračanici odakle će učesnici krenuti do spomenika Milošu Obiliću, a planirano je i da se kolona zaustavi ispred manastira Gračanica.

Kosev je preneo i da naredne subote neće biti protestne šetnje u Kosovskoj Mitrovici pošto su organizatori skupa u tom gradu, Marko Jakšić i Dejan Nedeljković potvrdili za portal da će tog dana prisustvovati protestu u Gračanici.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar