U trendu

„Kosovo 14. decembra dobija vojsku“

Priština, nagoveštajima da će 14. decembra formirati vojsku, nastavlja sa provokacijama, ugrožavajući mir, upozorila je danas Srpska lista, ističući da njeni poslanici to neće nikada podržati.

„U danu kada u Prištinu dolazi evropski komesar Johanes Han, kako bi se na Prištinu izvršio pritisak i uklonile takse kojim se blokira distribucija srpskih proizvoda, hrane, lekova, sanitetskog materijala, štampe i svega ostalog, Priština nastavlja sa provokacijama kojima se ugrožava mir, i nagoveštava formiranje vojske za 14. decembar“, navodi se u saopštenju SL.

Kosovski političari jednostranim, protivpravnim merama prete miru, kršeći sve međunarodne akte koji su na snazi, počev od rezolucije SB UN 1244, Kumanovskog vojno-tehničkog sporazuma i Briselskog sporazuma, pa do sopstvenog ustava.

„Srpska lista najoštrije osuđuje ovakvo delovanje, i naglašavamo da naši poslanici nikada neće podržati formiranje nekakvih vojnih formacija“, ističe se u sapšštenju.

Srpska lista istovremeno zahteva od međunarodne zajednice da najoštrije reaguje, ili da se javno izjasni kako nije sposobna da održi mir i red na ovim prostorima.

Më 14 dhjetor 2018 do ta kemi zyrtarisht Ushtrinë e Kosovës. Kjo është data kur në Kuvendin e Kosovës do t’i votojmë Projektligjet që e transformojnë FSK-në në Ushtri. Na priftë e mbara dhe urime të gjithëve.

Gepostet von Kadri Veseli am Montag, 3. Dezember 2018

Predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji napisao je danas na svom Fejsbuk profilu da će 14. decembra biti održana sednica na kojoj će se glasati o transformaciji KPS u kosovsku vojsku.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)