Kosovo: Tužilaštvo traži pritvor, Samoopredeljenje hitno oslobadjanje poslanika

Osnovno tužilaštvo u Prištini zatražilo je danas od Osnovnog suda u tom gradu da odredi pritvor za sedam poslanika Samoopredeljenja kojima je odredjeno policijsko zadržavanje do 24 časa zbog korišćenja suzavca tokom sednice Skupštine Kosova o ratifikaciji sporazuma o razgraničenju sa Crnom Gorom.

Portparol tužilaštva Ekrem Ljutfiu potvrdio je da je podnet zahtev za odredjivanje pritvora za poslanike Arbrie Nagavci, Dritu Milaku, Fitora Pacolija, Liburn Aliu, Valona Ramadanija, Saliha Zibu i Dželjala Svečlu.

Danas se oglasio i pokret Samoopredeljenje tražeći hitno oslobadjanje pritvorenih poslanika.

„Do hapšenja je došlo naredbom glavnog policajca Kosova, Kadrija Veseljija kako bi se oslobodila sala Skupštine koja je juče imala za cilj poklanjanje teritorije, legitimisanje izdaje Hašima Tačija i sve to uz pomoć premijera Haradinaja“, piše u saopštenju.

Skupština Kosova usvojila je sinoć sa 80 glasova za i 11 protiv, zakon o ratifikaciji sporazuma o razgraničenju sa Crnom Gorom.

Sednicu su pratili brojni incidenti tokom kojih su poslanici pokreta Samoopredeljenje u četiri navrata aktivirali suzavac u pokušaju da onemoguće glasanje.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike