U trendu

Kosovu čestitali i Klinton, Buš, Olbrajt, Rajs, general Klark

Uz predsednika SAD Donalda Trampa i državnog sekretara Reksa Tilersona, desetu godišnjicu proglašenja nezavisnosti Kosovu su čestitali i bivši američki predsednici Bil Klinton i Džordž Buš, bivše državne sekretarke Medlin Olbrajt i Kondoliza Rajs i bivši komandant NATO snaga u Evropi, general Vesli Klark.

U video-poruci predsednik Klinton je izjavio da će Kosovo „uvek u njegovom srcu imati posebno mesto“.

„Izuzetno sam zahvalan što sam kao predsednik SAD mogao da pomognem da ostvarite budućnost u slobodi i toleranciji“, rekao je Klinton.

On je podvukao da veruje da je „zasluženo mesto“ Kosova punopravno članstvo u Ujedinjenim nacijama, EU, NATO i međunarodnoj zajednici uopšte.

„Za vaše međunarodne prijatelje širom sveta je značajno da nastavite da radite na prevazilaženju sukoba iz prošlosti“, poručio je Klinton.

Bivši predsednik SAD Džordž Buš je u svoje i ime supruge Lore čestitao narodu Kosova uz poruku „u ovom značajnom trenutku želimo vam mirnu, demokratsku i bogatu budučnost“.

Biuvši komandat NATO snaga u Evropi u vreme napada na SRJ, general Vesli Klark je ispod slike s Kosova iz tog vremena napisao: „Čestitke narodu Kosova, slavimo deset godina nezavisnosti“.

I bivše američke državne sekretarke SAD Medlin Olbrajt i Kondoliza Rajs su narodu Kosova čestitale desetu godišnjicu nezavisnosti.

Predsednik i premijer Kosova Hašim Tači i Ramuš Haradinaj su povodom godišnjice primili čestitke i drugih stranih zvaničnika.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)