U trendu

Kozarev: Jeremić i Rašković – beskrupulozni „zaštitnici“

BEOGRAD – Član Glavnog odbora SNS Dušan Kozarev ocenio je danas da Vuk Jeremić „beskrupulozno nastavlja da se nameće kao zaštitnik srpskih nacionalnih interesa“ govoreći poslednjih dana o „Oluji“ i o brizi za Srbe na Kosovu i Metohiji, iako su mu jasno na izborima pokazali koliko žele da on o njima brine.

„Pritom, sve se nadajući da će Srbi zaboraviti njegove razgovore sa stranim diplomatama, kojima je obećavao koncesije po pitanju KiM, njegovo potpisivanje štetnih ugovora sa Prištinom i opravdavanje zločina počinjenim nad Srbima, ali i istupanja njegovih satrapa, poput Sande Rašković Ivić, koja je, ne trepnuvši, opravdala zločinačku ustašku akciju „Oluja“, nazvavši je legitimnom vojnom operacijom“, naveo je Kozarev, saopštila je SNS.

On je ukazao da Srbi neće zaboraviti ta „sramna istupanja i činjenja protiv sopstvenog naroda i države“, kao i da su bolne i teške posledice njihovog vladanja da bi se zaboravili.

„Jasno je nama da je i Vuku Jeremiću i Sandi Rašković Ivić teško da prebole privilegije koje su imali i koje su beskrupulozno koristili – diplomatske plate, rezidencije i otvoreni računi za luksuziranje po svetu, dok je srpski narod proterivan iz svojih kuća, dok su im otimane njive i skrnavljene svetinje. Ali, to se iz njihovih fotelja u Njujorku i Rimu nije videlo“, istakao je Kozarev.

Prema njegovim rečima, cena toga je da oni danas ne smeju da odu kod Srba na Kosovo i Metohiju i verovatno da to više nikada i neće smeti. „Srpski narod je prepoznao ko se prvi put, posle mnogo godina, iskreno bori za njihove živote i opstanak i ko vodi nacionalno odgovornu politiku. I to pokazuje velikim poverenjem koje ima i daje predsedniku Aleksandru Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci“, istakao je Kozarev.

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić rekla je ranije danas da će ta stranka učiniti sve da spreči „predaju“ Kosova, kao i da je Kosovo „za razliku od Krajine državna teritorija Srbije“.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike