Kozarev, Petković: DS S da ne drži populističke pridike

BEOGRAD – Član GO SNS Dušan Kozarev smatra da je nemoralno da DS S, koji je, kako kaže, odgovorna za raspad sopstvene države, nekome drži populističke pridike.

Ranije danas DS S je u saopštenju navela da je Vučić polaganje kamena temeljca za fabriku u Preljini predsednik Republike iskoristio da nastavi kampanju pravdanja svog učešća u gradnji zemelja kosovske nezavisnosti.

„Siledžijskim ponašanjem i retorikom, iznošenjem obilja ordinarnih neistina umesto ijednog istinitog argumenta u prilog neophodnosti hitnog potpisivanja pravno obavezujućeg sporazuma Srbije sa Kosovom Aleksandar Vučić je sam sebe obeležio kao moralno nedostojnog funkcije predsednika Republike“, navodi se u saopštenju.

Kozarev kaže da Demokratska stranka Srbije ne treba da se nada da će praznim populizmom zaslužiti poverenje građana i povratak na političku scenu, dodajući da ta stranka konstantno predlaže – nečinjenje, što je i dovelo do toga da se i Crna Gora odvoji od Srbije i da Priština u međunarodnoj zajednici stekne kritičnu podršku za jednostrano proglašenje nezavisnosti.

Sa njim se slaže i član GO SNS Petar Petković koji kaže i da su opsesija Aleksandrom Vučićem i izliv mržnje prema predsedniku Srbije postali su glavni politički program DŠ-a, čije se svako saopštenje isključivo bavi brutalnim napadima na Vučića.

„U trenutku kada predsednik Vučić čini sve što može kako bi se došlo do kompromisnog rešenja za Kosovo i Metohiju, kojim bi se obezbedio dugoročni mir i ekonomski prosperitet Srbije, i kada se naš glas konačno čuje i uvažava i na onim adresama velikih zapadnih sila koje nam decenijama nisu bile naklonjene, jedini protivnici rešenja kosovskog problema su kosovski Albanci i opozicija u Beogradu, u kojoj prednjači DS S“, naveo je Petković.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike