Kozarev: Svaka naša porodica na KiM da ima krov nad glavom

VELIKA HOČA – Zamenik direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev posetio je danas u metohijskim enklavama Osojane i Velika Hoča porodice Ostojić i Čukarić, kojima je krajem prošle godine sredstvima Kancelarije za KiM izgrađena, odnosno renovirana kuća.

Kozarev je novinarima u Velikoj Hoči rekao da je ovo samo početak, jer svaka srpska porodica na KiM sa mnogo dece treba da ima pristojne uslove za život, a svako ko želi da radi moći će da računa na neki vid podrške države.

Čukarići i Ostojići u Hoči i Osojanu su danas primeri i simboli, ali sav naš narod na KiM apsolutno u narednom periodu može sve više da računa na svoju državu, na stabilan krov nad glavom i stabilan posao”, rekao je Kozarev nakon obilaska novoizgrađenih i rekonstruisanih objekata.

Kozarev je podsetio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na početku kampanje “Budućnost Srbije” građanima poručio da treba da budu složni, jedinstveni, radni i vredni i da uspeh neće izostati.

Prema rečima Kozareva, Srbija ni danas nema neogranična sredstva, ali je zahvaljujući napretku ekonomije u mogućnosti da finansira brojne kapitalne projekte na KiM i da svakom svom građaninu na KiM na neki način pomogne da bude svoj na svome.

On je konstatovao da Srbi žele da ostanu na KiM i da je država dužna da se postara da srpska deca u južnoj pokrajini nemaju razloga za suze.

Zamenik direktora Kancelarije za KiM je nakon metohijskih sela posetio i Gračanicu, gde je sa gradonačelnikom Srđanom Popovićem razgovarao o kapitalnim projektima koje će u centralnom delu pokrajine finansirati Vlada Srbije.

(Tanjug)

Napišite komentar