U trendu

Kragujevac: Na protest iz potrebe za svežim vazduhom

Učesnici protesta „Budi jedan od pet miliona-Kragujevac“ večeras su od predstavnika vlasti zatražili da govore istinu i poštuju zakone, jer je to uslov za normalizaciju društva i uredjenje sistema.

„Poštovanje zakona predvidja da se ne sme zelenašiti, a umesto toga izbacuju nas iz kuća na ulice i prete policijom i vojskom. Odgovaraće za to“, rekao je na protestu na Djačkom trgu popularni bloger Nenad Maksimović.

On je dodao da su se gradjani okupili zato što je ulica jedino mesto u mraku gde se ne trguje povlasticama, za razliku od institucija sistema gde je sve moguće.

„U njima nažalost i pozicija i opozicija dele plen“, dodao je Maksimović.

Poručio je da su gradjani na protestima zbog potrebe za „svežim vazduhom“ koji je više od 20 godina zatrovan lažima, mržnjom i podelama.

Na skupu se čulo skandiranje „ne“ svima koji „jašu“ gradjane već 30 godina i koji su „izbrisali gradjanski Srbiju“.
Jedan od organizatora protesta novinar u penziji Milan Šerifović rekao je da će ove demonstracije izroditi novog lidera, pametnijeg, obrazovanijeg, mladjeg i lepšeg.

On je pročitao pismo podrške gradjanima Kragujevca koje je uputila poznata glumica Gorica Popović.

Najavio je da će naredni protesti i dalje biti organizovani subotom.

Protest u Kragujevcu počeo je u 18 časova okupljanjem na platou ispred Robne kuće u centru grada odakle su gradjani krenuli u protestnu šetnju do Djačkog trga gde je bilo više od 2.000 gradjana.

Na Djačkom trgu je protest počeo desetominutnim zviždanjem, posle čega se nekoliko gradjana obratilo učesnicima protesta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.