U trendu

Krenuo na put s punim koferom lekova, vrednih 35.000 evra

BEOGRAD – Carinici su jutros na aerodromu „Nikola Tesla“ sprečili jednog putnika da sa punim koferom lekova, čija se vrednost procenjuje na gotovo 35.000 evra, otputuje u Švedsku, saopštila je Uprava carine.

Zahvaljujući rentgenskoj kontroli prtljaga, koju pred samo ukrcavanje na let sprovodi služba bezbednosti aerodroma, primećeno je da se u prtljagu srpskog državljanina iz Beograda nalazi velika količina lekova.

Carinici su putnika sproveli u prostorije carinske ispostave i utvrdili da se on uputio u Geteborg ponevši u ručnom prtljagu 6.200 tableta „tamol – XX“ od 200 miligrama u rinfuzu, 136 kesica „kamagre“ od 100 miligrama, 300 tableta leka „ksalol“ od jednog miligrama i 200 tableta „rivotril“ od dva miligrama.

Preparati „tamol“ i „kamagra“ su na omotima imali oznaku da su poreklom iz Indije, dok su „ksalol“ i „rivotril“ poreklom iz Srbije.

„Tamol“ se koristi za ublažavanje bolova i pripada grupi medikamenata koja ima opojno dejstvo, „ksalol“ pripada grupi benzodijazepina i služi za lečenje anksioznosti i napetosti, „rivotril“ se pak koristi u lečenju epileptičnih napada, dok je „kamagra“ lek za potenciju.

Iz Uprave carine podsećaju da se gotovo identičan slučaj na beogradskom aerodromu dogodio i krajem marta, kada su u krijumčarenju lekova uhvaćena dva putnika iz Beograda i Surdulice, koji su se takođe uputili u Švedsku, a u čijim je koferima otkriveno preko 40.000 tableta „tamol – XX“ od 200 miligrama u rinfuzu.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike