U trendu

KRIK: Agencija pokrenula postupak protiv gradonačelnika Beograda

Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula je postupak protiv gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića u kome će proveravati da li je na vreme prijavio da poseduje nelegalnu vikendicu na Zlatiboru, objavila je danas Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK).

Agencija je postupak protiv Radojičića pokrenula sredinom prošlog meseca i u njemu će proveravati „blagovremenost podnošenja vanrednog izveštaja o imovini i prihodima“, rečeno je novinarima KRIK-a u toj instituciji.

KRIK je objavio da Radojičić u izveštaju koji je podneo Agenciji u januaru ove godine nije naveo da je vlasnik vikendice koju je nelegalno sagradio na Zlatiboru.

„Objekat je, prema dostupnim podacima, sazidao u drugoj polovini 2017. godine i bio je dužan da ga do kraja januara ove godine prijavi Agenciji – jer je tada bio funkcioner, odnosno direktor dečje klinike Tiršova. Tek nakon što je KRIK u javnosti otkrio nelegalnu gradnju i pošto je stupio na funkciju gradonačelnika Beograda, Radojičić je početkom prošlog meseca ponovo podneo izveštaj o imovini u kojem je prijavio vikendicu na Zlatiboru“, naveo je KRIK.

KRIK podseća da su u februaru ove godine otkrili da je tada kandidat vladajuće Srpske napredne stranke za gradonačelnika nelegalno sagradio kuću na Zlatiboru, a da je zahtev za izdavanje gradjevinske dozvole podneo pošto je javnost saznala da je prvi na listi SNS-a na beogradskim izborima.

„Iz dokumentacije koju poseduju novinari KRIK-a može se videti da je Radojičiću devet dana pošto je KRIK objavio priču o njegovoj nelegalnoj vikendici opština izdala gradjevinsku dozvolu. Radojičić je, kao investitor, prilikom predaje zahteva za dobijanje gradjevinske dozvole, podneo pisanu izjavu u kojoj je naveo da će srušiti bespravnu vikendicu“, navodi se na sajtu te mreže.

KRIK dodaje da su u junu obišli parcelu na Zlatiboru i uverili se da objekat i dalje nije srušen.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.