U trendu

KRIK: Kako je tužilaštvo Vulinu oprostilo tetku iz Kanade

Službena beleška Tužilaštva za organizovani kriminal o postupku protiv ministra Aleksandra Vulina pokazuje traljav, površan i nedovršen posao tužilaštva i policije, prenosi portal KRIK, navodeći da je imao uvid u tu belešku.

„Na razgovor nije pozvan ni ministar Vulin, ni misteriozna tetka koja mu je navodno pozajmila 205.000 evra, a istražni organi nisu proverili ni sumnjiv milionski posao koji je Vulin sklopio na Kosovu… slučaj je vodila tužiteljka Tamara Ristić, u javnosti poznata po postupku protiv kontroverznog biznismena Miroslava Miškovića“, navodi portal.

„Umesto toga, policajci su razgovarali s njegovom suprugom Natašom Vulin, prijateljem Momčilom Filipovićem koji im je prodao stan i njegovim sinom Draganom Filipovićem – osobama koje su umešane u kupoprodaju i lično povezane s ministrom“, kaže se u tekstu.

Portal prenosi da u dokumentu kojim obustavlja postupak tužiteljka zaključuje da je „objašnjenje Vulina i njegove supruge da su novac pozajmili od tetke tačno, kao i da ministar nije zloupotrebio položaj i primio mito“.

„Tokom trajanja postupka, Vulin je politički napredovao i dva puta je postavljen za ministra. Ovaj obožavalac Če Gevare i samoproklamovani socijalista na funkciji ministra odbrane, već mesec dana izbegava da odgovori na neugodna pitanja novinara o tome kako je obezbedio kapital za kupovinu stana vrednog četvrt miliona evra“, navodi KRIK.

Stručnjaci s kojima su razgovarali novinari KRIK-a smatraju da su obe institucije, policija i tužilaštvo, radile pre na tome da se slučaj zataška, nego da se utvrdi istina.

Ceo tekst na linku https://www.krik.rs/kako-je-tuzilastvo-vulinu-oprostilo-tetku-iz-kanade/.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.