U trendu

Kritična masa iz Kule se udružuje sa Ne davimo Beograd u partiju Zeleno-levi front

Pokret Ne davimo Beograd potpisao je memorandum o saradnji sa grupom građana Kritična masa iz Kule, u sklopu prerastanja tog pokreta u partiju Zeleno-levi front koji će delovati na nacionalnom nivou, saopšteno je danas.

Poslanik Ne davimo Beograd u Skupštini Srbije Robert Kozma rekao je da je zajednička izgradnja partije nastavak višegodišnje uspešne saradnje između ta dva politička pokreta u odbrani javnog interesa, borbi za zdravu živodinu, regionalnu autonomiju, kao i demokratsko, pravedno i solidarno društvo.

Predstavnik Grupe građana Kritična masa Rade Obradović kazao je da ta politička organizacija deluje od 2018. godine kao lokalni pokret, kao i da je dva puta učestvovala na lokalnim izborima gde se pozicionirala „kao najveća opoziciona snaga na lokalnom nivou“, saopštio je pokret Ne davimo Beograd.

„S obzirom na potrebe daljeg političkog delovanja na pokrajinskom i nacionalnom nivou, Kritična masa je odlučila da se zajedno sa ostalim partnerskim organizacija okupljenih oko Ne davimo Beograd udruži u partiju na nacionalnom nivou“, kazao je Obradović.

Partija Zeleno-levi front nastaje širenjem pokreta Ne davimo Beograd na nacionalni nivo i udruživanjem sa drugim lokalnim organizacijama. Partija će biti baziranja je na ideološkim, programskim i organizacionim osnovama pokreta Ne davimo Beograd.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.