Krkobabić posetio Nišavski okrug i sajmu penzionera u Nišu

NIŠ – Milan Krkobabić, ministar zadužen za regionalni razvoj danas je u Doljevcu u razgovoru s rukovodstvom opštine rekao da svih 16 naseljenih mesta te opštine zaslužuju istu pažnju i dobre uslove za život, a da su zemljoradničke zadruge put do toga.

„Ove godine jedna zadruga iz Doljevca dobila je 7,5 miliona bespovratnih sredstava, a u narednom periodu očekujemo da povežemo i umrežimo više njih i da ljudi vide svoju sigurnu budućnost ovde“, rekao je ministar i dodao da predstoji zajednički rad na primenjenoj edukaciji kako bi se doprlo do što više domaćina i olakšao njihov put do boljtka.

Predsednik opštine Doljevac Goran Ljubić i zamenik predsednika Miloš Vuković rekli su da će lokalna samouprava nastaviti da radi na lokalnim i atarskim putevima, da zapošljava što veći broj žitelja i daje pomoć u svakom vidu za mlade parove.

„Zadruge su najbolji način da našim malim proizvođačima obezbedimo radno mesto na otvorenom, a od koga će moći pristojno da žive“, rekao je Ljubić.

Krkobabić je u Oficirskom Domu u Nišu danas svečano otvorio Peti Sajam za penzionere poručivši da penzioneri danas zaslužuju najveću pažnju i brigu i da s pravom očekuju da im primanja budu uvećana, redovna i sigurna.

On je apelovao na društvenu odgovornost velikih trgovinskih lanaca i lokalnih samouprava da budu još darežljiviji kada su popusti u pitanju i nedeljne i mesečne akcije za penzionere.

Dvodnevni sajam u Nišu okuplja više od 30 izlagača i osmišljen je kao mesto susreta starije populacije gde će kroz prezentacije, izložbe i radionice biće predstavljene usluge u oblastima socijalne zaštite, pomoći i nege u kući, zdravlja, edukacije, volontiranja, zdrave ishrane, rekreacije i hobija, stvaralaštva, putovanja, osiguranja i bezbednosti kao i iz oblasti pravne zaštite.

Takođe, posetioci će moći da se upoznaju sa brojnim medicinskim, farmakološkim i prehrambenim proizvodima, preparatima i uslugama.

Novina ovog petog sajma za penzionere je izložbeno – prodajni paviljon namenjen zadrugama, gde će tridesetak izlagača zadruga u ova dva dana imati priliku da posetioce upoznaju sa paletom svojih proizvoda.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike