Krkobabić: PUPS je za solidarnost na svim nivoima

BEOGRAD – Danas je u Sava centru Partija ujedinjenih penzionera Srbije izabrala novo predsedništvo partije, a u svom je obraćanju predsednik PUPS Milan Krkobabić rekao da je solidarnost na svim nivoima prioritet partije.

„I to se odnosi na solidarnost u najširem smislu reči, solidarnost u sistemu penzijsko-invalidskog osiguranja, u zdravstvenom osiguranju i obrazovanju, ali i solidarnost u svakoj lokalnoj zajednici u Srbiji“, rekao je Krkobabić.

On je istakao neophodnost reforme penzijsko-invalidskog sistema, te naveo da se mora konsenzusom doći do trajnog rešenja kojim će penzije ostati redovne i sigurne.

Predlog PUPS-a je da penzije prate rast plata u javnom sektoru, uz neophodno rasterećenja Fonda PIO ostalih davanja, koja treba da budu deo odgovorne socijalne politike.

PUPS je spreman na otvorene razgovore sa svim političkim partijama, sindikatima, ali i ostalim relevantinim sagovornicima da bi se došlo do najboljeg zakonskog okvira kojim bi penzije bile definisane i ne bi zavisile od pojedinaca ili političkih partija.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike