U trendu

Kršić (SRS): Prevoz u Beogradu treba da bude besplatan

Član Centralne otadžbinske uprave Srpske radikalne stranke (SRS) Uroš Kršić rekao je danas da gradska vlast Beograda putem Bus Plusa sprovodi malverzacije i da gradski prevoz treba da bude besplatan.

Na konferenciji za novinare ispred gradske skupštine, on je rekao da je prošlo više od mesec dana kako su radikali zatražili od gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića informacije o poslovanju Bus Plusa, ali da odgovor i dalje nisu dobili.

„Sekretarijat za javni prevoz je imao zaključen ugovor sa firmom sumnjivog profila ‘Apeks Solušn Tehnolodži’ (Apex Solution Technology), koja stoji iza ugradnje i naplate Bus Plusa“, rekao je Kršić.

On je kazao da ta firma dobija 8,53 posto ukupnog prihoda i ima pravo da koristi bilborde na stanicama, čime je grad dao ovoj firmi sve što bi „donosilo novac“.

Kršić je rekao da je nejasno zašto novac i dalje odlazi na račun strane firme, s obzirom na to da je ugovor o saradnji istekao krajem septembra.

Istekom ugovora, sistem za naplatu karata je prešao u gradsku svojinu, čime je grad dobio priliku da zaradjuje novac od prodatih karata i na taj način investira u GSP, autobuse i infrastrukturu, dodao je on.

Kršić je rekao da je ovim primerom gradska vlast pokazala da se ne razlikuje mnogo od prethodne, što, kako je rekao, „ne čudi, jer su to isti kadrovi“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.