U trendu

Ksenija Božović: I dalje predstavljam GI SDP i želim da znam ko je ubio Olivera

Ksenija Božović izjavila je danas da je i dalje potpredsednica Gradjanske inicijative SDP i da je ispred te inicijative poslala saopštenje u kome 21 mesec od ubistva Olivera Ivanovića traži da se počinioci otkriju i procesuiraju.

Povodom navoda da je saopštenje poslalo „ono što je ostalo“ od inicijative pošto je Božović na kosovskim izborima nastupila sa Srpskom listom, ona je rekla da je saopštenje poslala zvanična informativna služba GI SDP.

„Mi stojimo iza tog saopštenja. Mi nismo samo deo gradjanske inicijative – mi jesmo Gradjanska inicijativa SDP i ja kao potpredsednik pod tim nazivom i svojim indentitetom sam nastupala na listi Srpska na poslednjim parlamentarnim izborima na Kosovu. Niko nije prešao, ni preleteo nigde nego smo nastupali kao GI SDP sa jednim ciljem da ovim gradjanima stvorimo mogućnost da imaju izbora“, rekla je Božović agenciji Beta.

Ona je naglasila da bez obzira što su sa Srpskom listom izašli na izbore i dalje predstavljaju GI SDP čiji je ona i dalje funkcioner.

GI SDP saopštila je ranije da prolazi i 21. mesec od ubistva u „traganju za pravdom da se ubica pronadje i procesuira“ i da članovi te inicijative i ovog 16. postavljaju pitanje ko je naručio i ubio Olivera Ivanovića?

„Mišljenja smo takodje da ćemo moći institucionalno zahtevati da se nalogodavci i ubice pronadju, odgovaraju i time se pravda zadovolji. Nova vlast na Kosovu nagoveštava da će im prioritet biti borba protiv kriminala i korupcije, onda sve zajednice na Kosovu treba da očekuju da to obećanje ispune, a mi iz GI SDP očekujemo da pronadju nalogodavce i procesuiraju ubice Olivera Ivanovića“, navedeno je u saopštenju.

Izneli su i ocenu da se istražni organi „sporadično oglašavaju“, čime se „stiče utisak kod gradjana da se njihove izjave koriste samo za pojedinačna politička delovanja“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)