U trendu

Lakić: Agent BIA Macanović, koji je mučio Katića, bio predsednik omladine SPS

Član pravnog tima Narodne stranke (NS) advokat Nikola Lakić izjavio je da je agent Bezbednosno-informativne agencije (BiA) Vladimir Macanović, „koji je na beogradskom aerodromu četiri sata mučio Konstantina Katića“, bio predsednik omladine Socijalističke partije Srbije (SPS) u Zemunu i da je venčani kum nekadašnjeg zamenika direktora BIA, a danas poslanika Pokreta ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) Dragana Markovića Markonija.

„Imamo apsolutno sve informacije o Macanoviću, ali smo u javnost izneli samo one koje se odnose na njegov rad u BIA, jer ne želimo da iznosimo detalje iz privatnog života, kao što radi BIA u svojim tabloidima“, rekao je Lakić za nedeljnik „Vreme“, prenele je NS.

Lakić je naveo da očekuje da tužilaštvo odredi pritvor Macanoviću nakon saslušanja Katića po krivičnoj prijavi koju je pravni tim NS podneo protiv čelnika BIA i Macanovića.

„Osim što je Macanović počinilac teških krivičnih dela, on radi na takvoj poziciji da može da utiče na svedoke, uništi ili prikrije dokaze, ali i zbog velikog uznemirenja javnosti, koja je suočena sa činjenicom da BIA otima, zlostavlja i muči ljude““, rekao je Lakić.

Lakić je istakao da je izostanak reakcije BIA na optužbe o otmici i zlostavljanju Katića dokaz da je pravni tim NS „izneo apsolutnu istinu i da zato služba, preko režimskih medija, drugim temama pokušava da to zataška, pošto je u sve umešan i vrh BIA“.

Kako je naveo, agenti BIA su otmicu Katića obavili „veoma bahato i nisu prezali da ostave brojne dokaze“, koje su advokati prikupili.

Trojica agenata BIA su 26. septembra odvela člana NS Konstantina Katića sa radnog mesta na beogradskom aerodromu u prostorije Agencije, gde su ga četiri sata mučili i terali da prizna da je on objavio uvredljiv tvit o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću sa profila koji nije Katićev, navela je NS.

„Postoje brojni svedoci, broj telefona sa kojeg je zvano, medicinska dokumentacija. Sve to ukazuje na činjenicu da su dobili naredjenje od samog vrha BIA. Veliku zahvalnost dugujemo časnim i poštenim pripadnicima BIA, sadašnjim i bivšim, koji su pravnom timu NS dojavili odredjene informacije u vezi sa otmicom, mučenjem i zlostavljanjem Katića“, rekao je Lakić.

Kako je rekao, „te patriote ne mogu da gledaju i trpe sve ono što se u BIA radi, a posebno na činjenicu da se služba pretvorila Vučićevu pretorijansku gardu i da u njoj rade osobe koje su članske karte SNS zamenili značkama BIA“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar