LDP: Dačić izjavama opasno priziva '90-te

Foto: Beta

Pokrajinski odbor Liberalno demokratske stranke (LDP) ocenio je danas da izjava lidera Socijalističke partije Srbije Ivice Dačića da bi pitanje Vojvodine bilo internacionalizovano kao pitanje Kosova da nije bilo SPS-a, predstavlja opasno prizivanje aveti ’90-ih godina.

U saopštenju, LDP je ocenio da je Dačićeva izjava da je SPS „sačuvala“ Vojvodinu „u najmanju ruku neprimerena, neozbiljna i neutemeljena u realnosti“, jer je ta stranka „inspirator politike izazivanja ili učestvovanja u gotovo svim medjunacionalnim sukobima u bivšoj Jugoslaviji“.

„U Vojvodini nikada nije bilo želje za ocepljenjem od Srbije niti je ona okupirana. Tu obmanu plasirala je vlast u Beogradu sa ciljem izazivanja podela medju gradjanima na Srbe i nesrbe i željom za narušavanjem viševekovnih skladnih odnosa pripadnika različitih nacionalnosti, što je za za ljude u Vojvodini oduvek značilo povećanje tenzija i lošiji život“, naveo je LDP.

Prema navodima LDP-a, Vojvodjani su se uvek ponašali zrelije od vlasti u Beogradu i nisu dozvolili da se naruši bogatstvo zajedničkog života, a ni prebrojavanje ljudi po nacionalnoj pripadnosti.

Svakome ko želi dobro Srbiji i Vojvodini jasno je da je trajno rešenje za Vojvodinu davanje većih nadležnosti pokrajni kako bi gradjanke i gradjani Vojvodine mogli sami da uredjuju svoje odnose i prostor na kojem žive, naveo je LDP.

Predsednik SPS-a i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je u Novom Sadu da bi, da nije bilo SPS-a, pitanje Vojvodine danas bilo internacionalizovano kao što je internacionalizovano pitanje Kosova.

Dačić je dodao da je platforma SPS-a za izbore u Vojvodini da je Vojvodina srpska, da je autonomija u Srbiji, a ne protiv Srbije.

(Beta)

Ostavite komentar

Ostavite komentar