LDP: Dačić zloupotrebio tragičnu smrt Zorana Đinđića

BEOGRAD – Liberalno demokratska partija reagovala je danas na izjavu šefa srpske diplomatije Ivice Dačića kojom je atentat na Zorana Đinđića doveo u vezu sa idejom o podeli Kosova.

U saopštenju za medije LDP kaže da je Dačić tragičnu smrt Đinđića takvom izjavom zloupotrebio „stavljajući ga u kontekst onog što se u Srbji danas radi ili pokušava“.

LDP navodi da je Zoran Đinđić ubijen u akciji „Stop Hagu“ koja je za cilj imala zaustavljanje reformi koje je on pokrenuo, a koje je trebalo da rezultiraju modernizacijom zemlje i uključivanjem Srbije u svet savremenih država.

Nakon poražavajuće politike, čije je deo bio, Dačić, kako tvrde u LDP, danas predlaže rešenje statusa Kosava, a da se nijednog trenutka nije zapitao koliko su koštali politički projekti posle kojih Srba više nije bilo na mestima koje su Dačić i njemu slični branili.

U saopštenju koje potpisuje Čedomir Jovanović, LDP poručuje da Srbiji treba drugačija politika, koja u svom korenu ima mir i kompromisna rešenja, da nam treba stabilan region, trajno rešenje za Kosovo i Bosnu i Hercegovinu koje daje šansu da budućnost ne provedemo po rovovima i kolonama, a Dačić i slični njemu treba da prestanu da budu kočničari povezivanja Srbije sa Zapadom.

Ranije danas Dačić je za RTS rekao da lično misli da je podela Kosova rešenje, dodajući da on o tome govori već deset godina, da su o tome govorili i Dobrica Ćosić i Zoran Đinđić, te da „neki kažu da je zbog toga navukao na sebe gnev koji se završio napadom“.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike