U trendu

LDP daje podršku Vladi koja je za EU, LSV ne ulazi u Vladu

Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je danas da će ta stranka podržavati svakoga ko se bude zalagao za evropsku budućnost zemlje, dobre odnose u regionu i slobodnu i tolerantnu zemlju, ali da za to nije potrebno da bude u Vladi.

„Nikada neću biti opozicija svojoj zemlji“, rekao je Jovanović novinarima u Skupštini Srbije posle razgovora sa mandatarom Aleksandrom Vučićem o novoj vladi.

On je dodao da se sa Vučićem dogovorio da se ponovo sastanu, a njegov koalicioni partner, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak precizirao je da će taj sastanak biti održan za sedam do 10 dana.

Čanak je rekao da je i ranije govorio da neće ući u Vladu Srbije, ali je dodao da danas nije bilo reči o formiranju pokrajinske ili Vlade Srbije i da će o tome razgovarati naredni put.

„Došli smo da čujemo ideje o budućnosti zemlje…Principi su tu vrlo bliski, vrednosni sistem isto“, rekao je Čanak govoreći o planu rada vlade koju će voditi Vučić.

On je kazao da je plan za budućnost Srbije, koji je Vučić danas predstavio, optimističan i da bi bilo dobro da se u privrednom razvoju „upola toga i ostvari“.

Posle jednosatnog razgovora Čanka, Jovanovića i Vučića, mandatar je počeo konsultacije sa delegacijom pokreta Dveri koju predvodi predsednik Boško Obradović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar