U trendu

LDP: Od dogovora BG i PR zavisi budućnost miliona ljudi

BEOGRAD – Liberalno demokratska partija (LDP) saopštila je danas da je potrebno postići kompromis sa Albancima sa Kosova i Metohije, koji garantuje mir celom regionu i ocenila da od dogovora Beograda i Prištine zavisi budućnost miliona ljudi i njihovih porodica.

Kako je navedeno u saopštenju LDP-a, rešavanje pitanja Kosova i Metohije ulazi u završnu fazu, u kojoj Srbija mora pokazati zrelost i izboriti se za svoje interese u skladu sa realnim mogućnostima i potrebama društva.

„Ti interesi treba da oslikavaju realnost koja se ne može sakriti, i pored toga što smo već nedeljama pod kampanjom raznih nacionalističkih snaga koje ističu određene maksimalističke zahteve koji nemaju utemeljenje u stanju stvari na prostoru Kosova“, navedeno je.

Kako je navedeno, bliska istorija je pokazala da smo, kada god smo postavljali zahteve i ultimatume, na kraju završili u kolonama na putu ka Beogradu.

Iz tog razloga, ukazuju, da ovi dani koji nas sećaju na te trenutke, treba da opomenu da pitanje Kosova i Metohije zato ne sme da se završi još jednom nepreglednom kolonom.

„Spremni smo da ponudimo okvir i plan za rešavanje takvog problema, neopterećeni procenitima i partijskim rejtinzima, jer ovo nije pitanje bilo koje partije, koalicije, pojedinaca – ovo je pitanje posle koga se menjaju naši unutrašnji odnosi i spoljni pritoriteti, i zato je svako kalkulisanje sa njim duboko pogrešno“, saopšteno je.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike