najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

LDP osudila prekidanje tribine na Fakultetu političkih nauka

Liberalno-demokratska partija osudila je danas ekstremno ponašanje grupe mladih ljudi koji su na Fakultetu političkih nauka u Beogradu prekinuli tribinu “Ženski sud – feministički pristup pravdi” u organizaciji “Žena uz crnom”.

Grupa od četrdesetak studenata beogradskog Fakulteta političkih nauka okupljenih u Srpskom političkom forumu, prekinula je juče predstavljanje projekta “Ženski sud – feministički pristup pravdi” noseći transparente posvećene Ratku Mladiću i uzvikujući parole protiv “Žena u crnom”.

Kako se navodi u saopštenju LDP, “porast netrpeljivosti, ekstremizma i nacionalizma, društvena i ekonomska kriza su indikatori koji opisuju nedopustivo ponašanje odredjene grupe mladih na javnim skupovima, tribinama i mestima”.

“Proces tranzicije ka modernom, uredjenom, tolerantnom i evropskom društvu je jedini način da se tvrdokorni nacionalizam i ekstremizam spreče u svojoj nameri da na pogrešan politički put odvedu još jednu generaciju mladih ljudi”, navela je LDP.

Incident na Fakultetu političkih nauka danas je osudila i Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i zatražila da se spreči delovanje neonacističkih organizacija u Srbiji.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike