U trendu

LDP osudila prekidanje tribine na Fakultetu političkih nauka

Liberalno-demokratska partija osudila je danas ekstremno ponašanje grupe mladih ljudi koji su na Fakultetu političkih nauka u Beogradu prekinuli tribinu „Ženski sud – feministički pristup pravdi“ u organizaciji „Žena uz crnom“.

Grupa od četrdesetak studenata beogradskog Fakulteta političkih nauka okupljenih u Srpskom političkom forumu, prekinula je juče predstavljanje projekta „Ženski sud – feministički pristup pravdi“ noseći transparente posvećene Ratku Mladiću i uzvikujući parole protiv „Žena u crnom“.

Kako se navodi u saopštenju LDP, „porast netrpeljivosti, ekstremizma i nacionalizma, društvena i ekonomska kriza su indikatori koji opisuju nedopustivo ponašanje odredjene grupe mladih na javnim skupovima, tribinama i mestima“.

„Proces tranzicije ka modernom, uredjenom, tolerantnom i evropskom društvu je jedini način da se tvrdokorni nacionalizam i ekstremizam spreče u svojoj nameri da na pogrešan politički put odvedu još jednu generaciju mladih ljudi“, navela je LDP.

Incident na Fakultetu političkih nauka danas je osudila i Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i zatražila da se spreči delovanje neonacističkih organizacija u Srbiji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar