Lični i politički animozitet nije mera intelektualnog stava

BEOGRAD – Pravni fakultet se susretao sa različitim kritikama tokom svog postojanja, ali nikad obojenim ovolikom dozom primitivizma i mržnje, izjavio je danas profesor tog fakulteta i nekadašnji dekan Sima Avramović.

Povodom istupa pisca i nekadašnjeg studenta Pravnog fakulteta Marka Vidojkovića, na protestu u subotu, u Beogradu, Avramović je primetio da su reči koje je Vidojković izgovorio toliko nedolicne da se pita da li ih uopšte treba komentarisati, ali, ističe, ne želim da izbegne odgovor.

„Trenutni lični i politički animozitet kod intelektualaca ne opravdava kvalifikovanje jedne ugledne institucije kao leglo ‘najvecih smradova, ološa, kretena i kriminala'“, ocenio je Avramović za Tanjug.

Ovakvim govorom, ukazuje profesor Avramović, Vidojković olako vređa hiljade sjajnih studenata, čitave generacije najistaknutijih pravnika i intelektualaca i sve one koji su časno stekli diplomu Pravnog fakulteta.

„Sve ovo liči na čuvenu akademsku priču o osveti loših đaka i mržnji prema onima koji su bili uspešni“, zaključio je Avramović.

(Tanjug)

Napišite komentar