Linta: Ne družite se sa onima koji Tompsona smatraju idolom

BEOGRAD – Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta danas je, povodom koncerta Marka Perkovića Tompsona u Glini, pozvao „sve Srbe i građane Srbije“ da se, „zbog časti i morala“, ne druže i ne budu prijatelji sa, kako je naveo, „Hrvatima ili polu Srbima koji Tompsona smatraju svojim idolom, kraljem, tzv. domoljubom i dokazanim patriotom“.

„Razlog je jasan. Marko Perković Tompson i njegovi brojni obožavatelji iz svih sfera hrvatskog društva veličaju ustašku zlikovačku ideologiju i time duboko vređaju srpske žrtve u NDH i Srbe koje su pobile i proterale razne hrvatske vojne i paravojne formacije tokom građanskog rata u Hrvatskoj i BiH, ali i čitav srpski narod“, navodi se u pisanoj izjavi Linte.

On, takođe, poziva Srbe i građane Srbije da „ne navijaju za ovakvu Hrvatsku na bilo kom sportskom ili drugom takmičenju“.

Linta je ocenio da je nastup „glavnog promotera ustaštva i srbomrsca“ Tompsona na koncertu u Glini, „povodom zvanične proslave ubijanja i proterivanja Srba, bio potpuno očekivan i normalan u Tuđmanovoj Hrvatskoj“.

U izjavi se podseća da je Tompson svoj koncert u Glini, kome je prisustvovalo „preko 80.000 pristalica ustaštva“, započeo i ovaj put sa koljačkim pozdravom „Za dom spremni“ i pesmom „Bojna Čavoglave“.

„Tompson je projekat hrvatske države, Katoličke crkve, tzv. branitelja i HDZ-a čiji je zadatak da doprinese širenju ustaške ideologije i rehabilitaciji nacističke NDH. Domaćini Tompsonu ove godine u Glini bili su, njegovi obožavatelji i sledbenici ustaštva, biskup sisački Vlado Košić, župan sisačko-moslavčaki Ivo Žinić i gradonačelnik Gline Stjepan Kostanjević sa svojim saradnicima. Program je vodio Velimir Bujanec koji je urednik i voditelj proustaške emisije Bujica“, navodi Linta.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike