U trendu

Ljajić: Pri ovoj pameti, ostajem pri kandidaturi za predsednika Srbije

 Potpredsednik Vlade Srbije i lider Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić izjavio je da i dalje ostaje pri odluci da se kandiduje za predsednika Srbije.

„Pri ovoj pameti – da“, odgovorio je Ljajić na pitanje da li ostaje pri odluci da se kandiduje.

On je za sutrašnje izdanje „Politike“ kazao da se stranka priprema za to, ali da ipak postoje dva preduslova.

„Najpre nama je kao stranci vladajuće koalicije neophodno da čujemo stavove koalicionih partnera, pre svega SNS-a, da vidimo da li ćemo imati jednog kandidata ili će stranke moći same da učestvuju“, kazao je Ljajić.

Kako je dodao, druga stvar koja se pojavljuje kao prepreka jeste cirkus koji se pravi od tih izbora, jer „svako kome padne na pamet, ko je ustao na levu nogu, razmišlja da se kandiduje“.

„Sebe smatram ozbiljnim čovekom da bih učestvovao u nekom cirkusu sa nekim ‘šećerovskim’, ‘jogi letačima’ koji koriste ovu priliku da im se ime pojavi u novinama i da plakat visi na nekoj banderi“, kazao je Ljajić.

Na pitanje o bezbednosnoj situaciji u Srbiji s obzirom na pronadjeno oružje u Jajincima pre dve nedelje u blizini porodične kuće premijera Srbije Aleksandra Vučića, Ljajić je rekao da je situacija u Srbiji stabilan i da institucije treba da obave svoj deo posla.

Govoreći o predsedničkim izborima u SAD on je kazao da razume da se ljudi raduju porazu Hilari Klinton, ali da ne razume „ovoliku histeriju“ zbog pobede Donalda Trampa.

On je kazao da ni „baba Vanga ne može da pogodi u kom će ovo (izbor Donalda Trampa) pravcu ići“.

Ljajić je medjutim na pitanje da li će pozicija Srbije biti olakšana s obzirom da je poslednjih godina bila nakovanj u odnosu Amerike i Rusije, kazao da ne veruje da će biti ni olakšanja ni otežanja, ni neke velike promene, osim što se Srbija može naći još niže na lestvici prioriteta.

„Svet će biti zaokupljen svojim problemima, svi će se verovatno baviti Trampom i iščekivati njegove poteze“, ocenio je Ljajić.

On je kazao i da odlazak premijera na skup Fondacije Klinton u sred kampanje nije svrstavanje na bilo koju stranu i dodao da nije pozivan niko za bilo koga glasa, niti bi to imalo nekog značajnijeg efekta.

Povodom održavanja Sveopšteg sabora islamske zajednice u Novom Pazaru, Ljajić je rekao da to nije nikakav sabor već „predstava za publiku u Beogradu po principu ja ću vam praviti probleme ukoliko ne rešite moje lične zahteve“.

Na pitanje da li ti zahtevi imaju veze sa internacionalnim univerzitetom poslanika i predsednika Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka Muamera Zukorlića, Ljajić je rekao da ne toliko koliko imaju sa bespravnom gradnjom zgrade univerziteta.

On je kazao da je Zukorliću dozvoljeno da radi šta god hoće i da se nadležne institucije prave gluve i slepe i naveo da Zukorlić jači čak i od Vrhovnog suda koji je presudio da ta zgrada treba da se vrati ljudima koji su je kupili u privatizaciji. 

Ljajić je Zukorlića nazvao navijačem huliganom, optuživši ga da ima takav način rada i recepte.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.