U trendu

Ljajić: SDPS se ozbiljno priprema za beogradske izbore

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić izjavio je večeras da se ta stranka ozbiljno priprema za predstojeće beogradske izbore, ali da se još ne zna da li će na njih izaći samostalno ili u nekoj koaliciji.

„Iskren da budem, ja ne znam u kojoj ćemo mi kombinaciji izaći na te izbore. Sve je u opticaju“, kazao je Ljajić i dodao da još nisu vodjeni razgovori o eventualnim koalicijama za izbore koji u glavnom gradu treba da budu održani početkom 2018. godine.

Ljajić je govorio na izbornoj skupštini Opštinskog odbora SDPS-a na Voždovcu, gde je stranačkim aktivistima i funkcionerima poručio da u kampanji ne treba da obećavaju ono što ne mogu da ispune.

„Izbori budu i prodju, sutra treba da sretnete te ljude i oni će da vas pitaju šta je bilo sa onim što ste obećali u toku kampanje i tu smo onda svu našu političku priču završili. Bolje da ne obećavamo ništa, pa makar i ne dobili nikakve glasove, nego da se lagodno rasipamo obećanjima koja se posle plate svakako i to sa velikom kamatom“, kazao je Ljajić.

On je dodao da SDPS ne želi da mu „iko dodeljuje mrvice sa stola i odborničke mandate, već želi da svaki mandat zaradi“.

„Stranka mora da gradi svoj identitet. Ne mislimo večito da idemo u različite vrste koalicija da bismo politički preživeli. Moramo da se izborimo za svoju snagu i uticaj, da jednog dana samostalno idemo na izbore“, kazao je Ljajić.

Izborna skupština Opštinskog odbora u Voždovcu bila je sedma po redu, a tokom oktobra i novembra biće održane i skupštine lokalnih odbora SDPS-a i u preostalih 10 beogradskih opština.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.