U trendu

Ljajić: U Vladi nema različitih mišljenja o potrbi pregovora sa Prištinom

Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić izjavio je danas da u Vladi Srbije nema različitih mišljenja o tome da li je potrebno pregovarati sa Prištinom i ocenio da Srbija zna šta hoće i šta može da postigne u tim pregovorima.

„Mislim da aposlutno nema nikakvih disonantnih tonova da je rešenje potrebno i da je potrebno pregovarati. Treba dati apsolutnu podršku našem timu…“, rekao je Ljajić gostujući na Radio – televiziji Srbije.

On je kazao da u Vladi Srbije „postoje različiti pogledi o kosovskom pitanju“, što je ocenio kao normalno, jer ministri dolaze iz različitih političkih stranaka, kao i da je poziv za unutrašnji dijalog motivisan time da svaki „značajniji subjekat u ovom društvu“ kaže šta misli o rešenju tog pitanja.

„Problem nastaje kada ne znate šta hoćete, a Srbija sada zna šta hoće. Dosad je govorila šta neće, a sada zna i šta može“, ocenio je Ljajić.

Dodao je da je Srbija prvi put izašla sa predlozima koji nisu „zakucani“ ni najbolji a kako je ocenio, „niko na kraju ni ne zna šta će od toga sve biti“, navodeći da Srbija nije sama u tom procesu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.