U trendu

Lončar: Moja je obaveza da zaštitim čoveka koji ima problem

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da je o zdravstvenom stanju nekadašnjeg direktora lista „Kurir“ Aleksandar Kornica govorio nakon što su o njemu izneti već neki detalji i da je njegova obaveza da zaštiti čoveka koji ima problem.

„Niti sam ja iznosio neke dijagnoze, niti bilo šta, samo sam rekao o čoveku koji ima zdravstveni problem nemojte ga zloupotrebljavati“, rekao je Lončar novinarima u Palati Srbija povodom navoda o zdravstvenom stanju Kornica.

Nekadašnji direktor „Kurira“ Aleksandar Kornic podneo je krivičnu prijavu protiv vlasnika i direktora lista „Informera“ Dragana J. Vučićevića i Damira Dragića zbog prinude, povrede slobode govora i podstrekivanja na krivično delo zloupotreba poverenja.

Vučićević je juče na TV Pink pokazivao medicinsku dokumentaciju Kornica, a ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da je Kornic ozbiljno bolestan i da ga zloupotrebljavaju.

Lončar je na pitanje da li je povredio Zakon o zaštiti podataka o ličnosti rekao da u Ustavu Srbije stoji da u „odredjenim situacijama ne važe neka pravila“.

„Ja ću vas podsetiti šta sam ja juče rekao. Posle iznesenih nekih stvari i nagadjanja o zdravstvenom stanju tog čoveka, ja sam izašao kao resorni ministar zdravlja i zamolio da se ne zloupotrebljava čovek koji ima zdravstvene probleme. To je moja obaveza da sprečim da se zloupotrebljava takav čovek“, rekao je Lončar.

Prema njegovim rečima, mnogo je bitnije da li neko zloupotrebljava tog čoveka od toga da li se neko uključio u TV program da kaže: „Nemojte zloupotrebljavati čoveka koji ima zdravstvene probleme“.

„Znači, po Ustavu to sam imao pravo“, dodao je ministar.

On je naveo da je juče bio „jedan napad na državu, na premijera za jedno od najozbiljnijih krivičnih dela“.

Lončar je kazao i da je poverenik za informacije od javnog značaja u obavezi da reaguje i da se izvrši nadzor Klinike za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“, apelujući i na zaštitnika gradjana da i on obavi svoj posao.

„Šabić treba da ispita sve detalje koji su u njegovoj nadležnosti, a moje je kao ministar da sprečim da se dešavaju stvari koje su se dešavale i mogle da odu u nekom sasvim drugom pravcu“, istakao je Lončar.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar