U trendu

Lončar sa ministrom zdravlja Republike Srpske o unapredjenju saradnje

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar razgovarao je danas u Beogradu s ministrom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Draganom Bogdanićem o unapredjenju i razvoju saradnje u oblasti zdravstva.

Kako je saopštilo Ministarstvo zdravlja, Lončar i Bogdanić su tokom razgovora izrazili zadovoljstvo do sada ostvarenim odnosima, ocenivši da postoji mogućnost da se oni u narednom periodu dodatno intenziviraju i poboljšaju.

Ministri su naveli da je uspostavljena kvalitetna saradnja u oblasti lečenja pacijenata iz Republike Srpske, bilo kroz njihovo upućivanje u Srbiju na lečenje ili kroz upućivanje stručnjaka iz Srbije u zdravstvene ustanove Republike Srpske. 

„Pozitivno je ocenjena Odluka Vlade Republike Srbije da se otpiše deo dugovanja nastao na osnovu troškova lečenja gradjana Republike Srpske u Kliničkom centru Srbije u iznosu od blizu milion evra, a razmatrani su i modaliteti i mogućnosti pronalaženja adekvatnog načina finansiranja lečenja gradjana Republike Srpske u svim zdravstvenim ustanovama u Srbiji“, piše u saopštenju.

Dodaje se da je na sastanku dogovoreno da lekari iz Srbije, prvenstveno iz oblasti hirurgije, pruže što veću stručnu pomoć kolegama iz zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.