najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

LSV: DS sa SNS u Beloj Crkvi

Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) iz Bele Crkve saopštio je danas da je ta stranka u opštini ostala jedina opozicija.

Kako se navodi u saopštenju, Srpska napredna stranka (SNS) formirala je većinu sa odbornicima Demokratske stranke (DS) u Skupštini opštine Bela Crkva.

“Pokrajinski poslanik i odbornik DS Željko Crnogorac, koji se sa odbornicima LSV 15. januara borio da udje u Skupštinu opštine Bela Crkva, danas je glasovima SNS imenovan za zamenika predsednika Skupštine opštine”, piše u saopštenju.

Predsednica lokalnog odbora LSV Sandra Ristić u pisanoj izjavi navela je da su odbornici DS glasali “u saglasju” sa SNS, Jedinstvenom Srbijom, Belocrkvanskom slobodnom inicijativom i Komunističkom partijom za sve kadrovske predloge te koalicije.

“Nova skupštinska većina, tom prilikom je izabrala Željka Crnogorca za zamenika predsednika SO i prvog saradnika Marjana Aleksića, čoveka protiv kojeg se borio pre nekoliko meseci, optuživao ga da mu ugrožava život i koji je bio organizator januarskog prekomponovanja i zauzimanja te iste skupštine”, navela je Ristić.

Ona je poručila da je LSV ostala jedina opoziciona stranka u Beloj Crkvi.

“O potezu odbornika DS neka sude birači”, dodala je ona.

Troje odbornika i jedan član Opštinskog veća u Beloj Crkvi u januaru su štrajkovali gladju, jer su osporavali smenu lokalne vlasti u tom mestu.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike