U trendu

LSV: Lažni patriota Vulin ponovo pali vatre na Balkanu

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) osudila je danas zahtev ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, da se poslanicima Skupštine Crne Gore, koji su glasali za Rezoluciju o Srebrenici, zabrani ulazak u Srbiju.

„Od Aleksandra Vulina, portparola JUL-a i Mirjane Marković, navikli smo na sve i svašta. Jasno je da se radi o lažnom patrioti, ali i lažnom padobrancu, lažnom vojniku, lažnom policajcu, lažnom levičaru. Vulin je laž po sebi! On svoje lične komplekse leči oblačenjem maskirnih uniformi i potpirivanjem nacionalističkih vatri“, saopštila je LSV.

U toj stranci ocenjuju da Vulin „takve stvari radi u celom regionu, jednog dana je to Hrvatska, drugog dana BiH, a danas je na redu Crna Gora“.

„Lažni patriota Vulin optužuje poslanike crnogorskog parlamenta samo zato što poštuju presude Medjunarodnog suda za ratne zločine u Hagu. Taj sud je osnovan rezolucijom Saveta bezbednosti UN i njegove presude su obavezujuće za sve članice UN. Kako za Crnu Goru, tako i za Srbiju“, navela je LSV.

Zatražili su od poslanika Skupštine Srbije da usvoje deklaraciju koju su izglasale njihove kolege iz Crne Gore i da „pokažu da Srbija poštuje UN i pripada civilizovanom svetu“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.