LSV: Mediji manjina ugašeni

NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) saopštila je danas da je proces privatizacije lokalnih medija praktično ukinuo informisanje na jezicima nacionalnih zajednica u većini gradova i opština Vojvodine.

LSV dodaje da je stoga zalaganje Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Srbije za poboljšanje položaja nacionalnih zajednica u velikoj meri samo deklarativno, što pokazuje i činjenica da su, kako se navodi u saopštenju te stranke, „nestale na desetine medija koji su informisali na jezicima nacionalnih zajednica“.

Nadležni u ovom važnom vladinom resoru već dve godine govore o znatnom poboljšanju ambijenta u kojem žive pripadnici nacionalnih zajednica, kaže LSV i dodaje da to, međutim, nije realno stanje stvari.

Ministar Branko Ružić saopštio je da je raspodeljeno 21,8 miliona dinara iz Fonda za nacionalne manjine, navodi LSV i pita – na kojim će to medijima nacionalne zajednice biti informisane kada su nestale na desetine njih koji su informisali na jezicima manjina.

„Informisanje na jezicima nacionalnih zajednica je u lošem stanju, a Srbija mora učiniti brojne korake u pravcu poboljšanja stanja, ako želi da uspešno završi pregovore sa Evropskom unijom“, zaključuje se u saopštenju LSV.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike