U trendu

LSV nezadovoljna zbog stava Jankovića

Predsednik Političkog saveta Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Dušan Jakovljev izjavio je danas da je tu stranku „začudilo“ to što je budući predsednički kandidat Saša Janković odbio poziv na razgovor koji je LSV uputio Jankoviću i drugom budućem kandidatu, Vuku Jeremiću.

Jeremić je pozdravio taj poziv, a Janković u subotu izjavio da će „sa zadovoljstvom“ odgovarati na sva pitanja koje mu je javno uputio lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, „ali pred gradjanima Srbije, a ne pred bilo kojom partijom“.

Jakovljev je u saopštenju ponovio ocenu LSV da bi zajednički kandidat demokratske opozicije mogao ozbiljno da se suprotstavi Aleksandru Vučiću, oko koga se, kao najavljenog kandidata za predsednika Srbije, objedinila celokupna vladajuća koalicija.

Jakovljev je naveo da Jankovićevo „odbijanje čudi, tim pre jer smo u dosadašnjem zaštitniku gradjana videli čoveka koji je spreman da razgovoru i javnoj reči vrati onaj značaj koji oni moraju imati u demokratskom poretku. U takvom poretku ključni interesi gradjana moraju biti predmet otvorene argumentovane debate“.

Jakovljev je izrazio uverenje da će Janković promeniti stav.

Povodom Jankovićevog odbijanja, Jakovljev je napisao: „Spremni smo da prihvatimo tek kao nespretnu formulaciju to što desetine hiljada članova Lige i njenih simpatizera, posle 27 godina borbe za boljitak Srbije, gospodin Janković ne vidi kao gradjane, dok je sto potpisnika apela da se kandiduje za predsednika Srbije kao gradjane video i poslušao“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar