U trendu

LSV: Šešelj želi da destabilizuje Vojvodinu kroz ruski factor

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) oštro se danas usprotivila inicijativi Srpske radikalne stranke da se u Vojvodini formira Srpsko-ruski humanitarni centar.

Tu inicijativu je danas Skupštini Vojvodine predala poslanička grupa radikala, uz potpise više od 30.000 gradjana te pokrajine.

„Šešeljeva politika je od 1990. godine donosila samo nesreću. Političari koji već duže od četvrt veka politikom ‘krvi i tla’ uništavaju čitav region uspevaju da ovakvim inicijativama dodatno destabilizuju situaciju i državu dovedu u još veće problem“, naveo je generalni sekretar LSV Bojan Kostreš u saopštenju za javnost.

Prema njegovim rečima, inicijativa radikala dolazi u danima kada je potrebno mnogo jasnije trasirati put evropskih integracija Srbije i odrediti se prema funkcionisanju „famoznog“ Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu.

„Nažalost, nedovoljna odlučnost državnih organa da se suoče sa posledicama delovanja ruskog faktora u državi i van nje, za posledicu ima velike probleme za Srbiju i usporavanje procesa evropskih integracija“, ocenio je Kostreš.

On je apelovao na sve ozbiljne političke činioce u državi i pokrajini da odbace inicijativu radikala i tako pokažu da političke ideje koje za cilj imaju destabilizaciju nemaju plodno tlo u Srbiji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.