U trendu

Lutovac: Režim nas neće uplašiti, i danas stojimo uz gradjane

Predsednik Demokratske stranke (DS)Zoran Lutovac kazao je danas da policijsko zastrašivanje gradjana, kako ne bi izašli na najavljene proteste, neće sprečiti gradjane da izadju na ulice, navodeći da će i članovi DS učestvovati u najavljenim blokadama puteva.

Lutovac je u pisanoj izjavi naveo da je aktuelna vlast, na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, u ozbiljnoj panici.

Mediji su danas javili da su pripadnici policije posetili jutros više gradjana Srbije, uključujući i istaknute demokrate na lokalu i novinare, i upozorili ih da ne prisustvuju današnjim protestima.

„Režim Aleksandra Vučića je u ozbiljnoj panici čim se odlučio da subotom u sedam ujutru zastrašuje gradjane kako ne bi izašli na proteste, kao i novinare da ne obavljaju svoj posao, iako je pravo slobode govora i rada Ustavom zagarantovano, kao i mirnog protesta za gradjane. Pozivam policiju da danas na protestima profesionalno radi svoj posao, da zaštiti gradjane“, naveo je Lutovac.

On je pozvao i gradjane da ne dozvole da ih režim zastraši.

„Nećemo odustati sve dok štetni zakoni ne budu povučeni, nasilnici iz Šapca procesuirani u skladu sa zakonom, baš kao i nalogodavci povlačenja policije sa lica mesta,“ rekao je Lutovac.

On je naveo da će ta stranka i danas stajati uz gradjana na protestima širom Srbije, kao i da će pravni tim DS biti na raspolaganju gradjanima kojima bude zatrebala pomoć.

„Potrebno je samo da se gradjani u nevolji jave na +381611510183 i povezaćemo ih sa advokatskim timom“, naveo je Lutovac u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar