U trendu

Maja Gojković: Postupak za izbor poverenika nije ništa drugačiji nego 2011. godine

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas da u aktuelnom postupku za izbor novog poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti nije uradjeno „ništa drugačije“ u odnosu na postupak iz 2011. godine kada je za poverenika ponovo izabran Rodoljub Šabić. 

Komentarišući kritike bivšeg poverenika i civilnog sektora da je ovlašćenim predlagačima ostavljeno samo sedam dana za podnošenje predloga za novog poverenika, predsednica parlamenta je rekla da „ne vidi gde je tu brzina“ jer je po njenim rečima, i vladajuća većina 2011. godine ostavila istovetan rok. 

„Rodoljubu Šabiću je istekao mandat pre više od pola godine, tako da ne vidim gde je tu brzina. Rok od sedam dana postojao je i 2011. godine, ništa nije drugačije uradjeno ni sad“, rekla je Maja Gojković. 

Upitana kako komentariše navode da bi bilo najbolje da kandidat bude neko iz Službe poverenika, Maja Gojković je navela da funkcija poverenika „nije nasledna“.

(Beta)

2 komentara
  1. Balkan

    Gospodja Maja vise ne zna ni sta prica. Ziveli

  2. Anonimni

    Ova radikalka i nezna se sve sta je bila kao da je ‘posisala svu mudrost sveta i za sve ima opravdanje i objasnjenje. Ako nesto nije valjalo pa Vi sre dosli tu da biste to promenili a ne da nastavite po starom. Sto ne kaze da im odgovara ako neega nema da ih bar malo urazumi ili jos nisu nasli nikoga ko ce da igra po njihovim pravilima a ne po Zakonu kao intitucija. Ipak se sve ovde svodi na stav pojedinca koji odlucuje o svemu. Dokaz za to je stav koji je izneo Ministar prosvete posle skandaloznog desavanja oko ispita za osmake ‘odgovoran sam onome ko me je pozvao da budem Ministar“,nigde tu Vlade,Skupstine vec se sve svodi na moc pojedinca. O „mudrom“ zameniku gradonacelnika Beograda i ne pricati sve je sam rekao cime se sve sluzi Niko u ovoj zemlji ne odgovara nizasta sem raje koja ne placa dazbine ili ne vraca kredite itd. Birali smo gledajmo i uzivajmo!

Napišite komentar