U trendu

Maja Gojković: Srbija će dobiti novog predsednika Vlade u narednih 20 dana

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je večeras da će Srbija novog predsednika Vlade dobiti u narednih 20 dana.

„Svi očekujemo da Srbija za nekih 20 dana, otprilike tri nedelje dobije novog predsednika Vlade i novu Vladu Republike Srbije“, rekla je Maja Gojković za Radio-televiziju Srbije i dodala da se „uveliko“ vode razgovori o tome.

Ona je kazala da rok za formiranje nove vlade počinje da teče sutra, kada na sednici Skupštine Srbije koja počinje u 11 časova, ona bude pročitala ostavku koju je Vučić danas pre podne podneo na mesto predsednika Vlade.

Po njenim rečima, Vučić će kao predsednik Republike raditi na tome da gradjani budu okrenuti boljem životu i budućnosti.

Maja Gojković je rekla da je u Domu Narodne skupštine sve spremno za sednicu na kojoj će Vučić položiti zakletvu.

Istakla je da se „svi trude da to bude lep i upamćen dan“, navodeći da će polaganju zakletve prisustovovati dosadašnji predsednik Srbije Tomislav Nikolić, predstavnici diplomatskog kora, gosti iz Republike Srpske, kao i predstavnici pravosudja.

Govoreći o kopiji „Miroslavljevog jevandjelja“, koja će uz Ustav Srbije biti pred Vučićem na skupštinskoj govornici, Maja je rekla da je to knjiga koja ne samo da je od 2005. godine upisana u poseban registar baštine UNESKO, već je i knjiga koja „simboliše stradanje i golgotu koju je srpski narod prošao kroz istoriju“.

Aleksandar Vučić položiće zakletvu kao predsednik Republike sutra u podne, na posebnoj sednici Skupštine Srbije, koja će početi u 11 časova. Posle toga će mu u obližnjoj zgradi Predsedništva Srbije odlazeći predsednik Nikolić predati dužnost.

Vučić je za predsednika Republike izabran na izborima 2. aprila.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.