Maja Pavlović: Zbog straha od još više pritisaka lokalni mediji se plaše da javno pruže …

Vlasnica televizije „Kanal 9“ iz Novog Sada Maja Pavlović izjavila je danas da ima podršku nekih nezavisnih lokalnih medija, ali da ti mediji zbog straha od još više pritisaka nisu smeli da joj javno pruže podršku.

„Ljudi će pre pristati da se ugasi njihov medij nego da pokušaju da pronadju rešenje za svoje probleme. Preko 125 medija je ugašeno zbog toga što im je Regulatorno telo za elektronske medije (REM) oduzelo licencu za rad jer nisu mogli da plaćaju takse“, izjavila je Maja Pavlović za agenciju Beta.

Ona je istakla da se lokalni mediji u Srbiji dele u tri grupe, na one medije koji postoje duže od sedam godina i nisu promenili vlasnika, na grupu medija koja postoji duže od sedam godina i koji su promenili vlasnika i mediji koji su mladji od sedam godina i služe čisto za protok informacija.

„Veoma je malo medija koji nisu promenili vlasnika. To pokazuje brojnost učesnika na javnim raspravama za Medijsku strategiju. U Novom Sadu ih je bilo jedva četredesetak, u Čačku ‘dva reda stolica’. Ranije su rasprave vodjene u zgradi Pokrajinske skupštine u sali koja je bila puna. Ranije je bilo više medija koji su bili zainteresovani na koji će način uslovi za njihov rad biti regulisani“, ocenila je ona.

Maja Pavlović je najavila da će sutra nastaviti štrajk gladju ispred zgrade REM-a na Trgu Nikole Pašića u Beogradu ukoliko u medjuvremenu iz nadležnih institucija ne dobije poziv za razgovor ili konkretno rešenje.

Ona u ponedeljak je obavestila Udruženje novinara Srbije (UNS) da će, ukoliko joj se do kraja nedelje ne omogući obećani sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i ne reše problemi njene televizije zbog kojih je pre tri meseca štrajkovala gladju, po treći put otpočeti štrajk.

Pavlović je tokom prethodnog štrajka gladju iznela deset zahteva i tražila da četiri budu ispunjena kako bi prekinula štrajk. Štrajk je prekinut posle javnog sastanka sa premijerkom Anom Brnabić koja je tada rekla da će dati sve od sebe da pomogne Maji Pavlović, ali da sve treba da bude u skladu sa zakonom.

Pavlović je u zahtevima, izmedju ostalog, osporavala tarife i naknade Organizacije proizvodjača fonograma Srbije, Javnog preduzeća „Emisiona tehnika i veze“ (ETV) i SOKOJ-a.

(Beta)

1 komentar
  1. Anonimni

    POMOZI BOŽE SRBIJI! ###### RASCEPILA SE REPUBLIKA SRPSKA #### NEOČEKIVANO! ######### fuj DODIK !# ## DODIK je „POPUSTIO“ SEBI,jer VRLO VEROVATNO „BI GA LIKVIDIRALI“ BRITANCI ## . ##### URADIO JE JER SE UPLAŠIO ######## DODIK je „de facto“ RAZDELIO Republiku Srpsku —— >>> ISTOČNO od Brčkog i ZAPADNO od Brčkog , …# RASCEP, PODELA BIH # OSEČALO SE „odavno “ , DA JE BIH PODELJENA , pa Banja Luka očigledno je „ZAPADNO“ ORIJENTISANA # ## AUSTRO -UGARSKA TJ: I N Č K O je POSTIGLA CILJ =slomila JEDINSTVO REPUBLIKE SRPSKE # ZAČUTAO je DODIK ! ZAČUTALA REPUBLIKA SRPSKA , NEMA VESTI O DODIKU ## Daleko je „otišao“ , NEMA POVRATKA ,OČEKUJEM „novog vođu ZA „Republiku Srpsku“ -sa SEDIŠTEM – na PALAMA, ZA Srbe iz HERCEGOVINE i iz Bosne istočno od SARAJEVA bliže DRINI(između Užica i Sarajeva ) ### #### Pomozi Bože Srbima , ma gde bili! ##### NEMA VESTI O DODIKU ##### , DODIK PRIPADA Republici Srpskoj ZAPADNO od Brčkog ###### , DODIK je „POPUSTIO“ SEBI #### ,jer VRLO VEROVATNO „BI GA LIKVIDIRALI“ BRITANCI , #### NEMA VESTI O DODIKU ! ######### DODIK je SAM izjavio :“ ONAJ KO PRISTUPI NATO JE IZDAJNIK“, „Pomozi Bože SRBIJI! Pomozi Bože Srbima , ma gde bili! Samo Srpska Pravoslavna Crkva POVEZUJE SRBE! SRBI „preko Drine “ SU „dugo živeli u Austro-Ugarskoj“, POLITIČKO JEDINSTVO SRPSKOG NARODA MOŽE USPOSTAVITI , samo Srpska Pravoslavna Crkva , „jedinstvo razlika“ , a TO JE UNIJA ILI KONFEDERACIJA SRPSKOG ŽIVLJA IZ SRBIJE uključujući Kosovo I Metohiju , SA BIH ( može MOŽDA i CG ) !

Napišite komentar