U trendu

Mali: Beograd na vodi dobija prve stanare u aprilu 2018. godine

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da je „Beograd na vodi“ „najveće gradilište u Evropi“ i najavio da će prvi stanovi u kulama tog projekta biti useljeni u aprilu 2018. godine.

Gostujući na televiziji Pink, gradonačelnik je kazao da je projektom „Beograd na vodi“ „pokrenuta gradjevinska industrija i privreda Srbije“.

„Na gradilištu se nalazi gotovo 700 radnika na šest objekata. Fasada na dve velike kule biće završena do kraja oktobra, grade se još dve stambene kule čija je temeljna ploča završena kao i veliki tržni centar za koji su postavljeni šipovi, a temeljna ploča počinje da se radi ovog meseca“, kazao je Mali dodajući da će radovi na temelju za veliku kulu Beograd početi u oktobru ili novembru.

On je demantovao navode pojedinih medija da je projekat stopiran i da ta investicija propada.

„U Beogradu nikada više gradilišta nije bilo, a nikada više ni zaposlenih u prestonici nije bilo, pa je tako prema statističkim podacima u junu bilo 92.000 nezaposlenih, što nije zabeleženo u proteklih deset godina. Sve to pokazuje koliko je opravdano što se borimo za svako gradilište i za nove investicije“, rekao je Mali.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike