U trendu

Mali: Beograd se na seobuhvatan način predstavio Moskvi

Manifestacije „Dani Beograda u Moskvi“ večeras je završena koncertom Gorana Bregovića u Parku Gorki, saopštio je Beoinfo.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali ocenio je da se nijedan grad „nije na ovako sveobuhvatan način predstavio u Moskvi kao Beograd“.

„Nije slučajnost što se manifestacija završila u ovom parku jer nameravamo da naš park Ušće sredimo nalik ovom, koji je veličanstven i jedan od najlepših na svetu. Tri dana u Moskvi obeležili su privredni i investicioni forum, kulturne i sportske manifestacije, a dogovoreni su i konkretni vidovi saradnje“, rekao je Mali, a navodi u saopštenju.

On je dodao da Beograd želi da primeni iskustva Moskve i zahvalio svima koji su učestvovali u organizaciji manifestacije.

„Na veličanstven način predstavili smo našu istoriju, tradiciju i kulturu i unapred se radujem ovakvim dogadjajima i u drugim velikim gradovima sveta“, kazao je Mali.

Gradonačelnik je najavio i da je u planu da se rebalansom budžeta izdvoji oko pet stotina miliona dinara za rekonstrukciju Parka Ušće.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar