U trendu

Mali: DS je imala priliku da se pokaže

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali poručio je danas, povodom predloga Demokratske stranke (DS) da se građani zaštite od velikih poreza na imovinu, da je ova stranka trebalo ranije da vodi računa o građanima i da sadašnja gradska vlast pokušava da sanira posledice koje su ostale nakon njihovog neodgovornog rukovođenja gradom.

„Ovo što Balša Božović sada traži jeste ono što je Grad Beograd već kao inicijativu za promenu zakona podneo Ministarstvu finansija u novembru prošle godine. U međuvremenu smo još dva puta ukazali na pojedine nelogičnosti u Zakonu o porezu na imovinu i pokrenuli predlog za njegovu izmenu. Demokratska stranka je sada, nakon što je saznala za ovu inicijativu grada Beograda, pokušala da dobije jeftine političke poene, pokrećući današnju akciju tako da se, kada do tih izmena dođe, smatra da je to zasluga DS“ rekao je Mali, a prenosi informativna služba gradske uprave.

Gradonačelnik je podsetio da je DS ostavila rekordan deficit u budžetu od 20,25 odsto i da je on svoj mandat počeo krećući ne od nule, već iz ogromnog minusa.

„Zatekli smo ogroman javašluk u gradskim preduzećima i niz promašenih investicija kao što su podzemni kontejneri za koje je neko uzeo novac, a građani Beograda dobili jedno ruglo. To su primeri kako je DS vodila računa o svojim građanima“, kazao je Mali. 

On je istakao da je DS svoju brigu o građanima mogao da pokaže kada je imao priliku za to i podsetio da je Zakon o porezu na imovinu donela upravo bivša vlast 2012. godine, a sadašnja lokalna samouprava samo primenjuje odredbe tog zakona.

Predstavnici Demokratske stranke (DS) ostavili su gradonačelniku Beograda u pisarnici Skupštine grada predloge na koji način da se stave van snage ovogodišnja rešenja o porezu na imovinu i time pomognu građanima kojima je taj porez mnogostruko povećan.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.