U trendu

Malinović (DS): Neprijatno sam iznenadjen odlukom PSG

Funkcioner Demokratske stranke (DS) Sreto Malinović izjavio je danas da je neprijatno iznenadjen odlukom Pokreta slobodnih gradjana (PSG) o prekidu saradnje sa Demokratskom strankom i ocenio da „narušavanje jedinstva ključnih faktora opozicije ne odgovara interesima gradjana Beograda i Srbije“.

„Neprijatno sam iznenadjen i zatečen odlukom Pokreta slobodnih gradjana o prekidu saradnje s Demokratskom strankom. Posebno zato što je razlog koji se navodi više nego banalan, a činjenica je da je promena Ustava uslov za ulazak u EU čemu svi težimo“, rekao je predsednik resornog Odbora za bezbednost, odbranu i vanredne situacije DS, general u penziji Sreto Malinović.

On je naveo da mu je žao zbog ovakvog poteza.

„Posebno nakon odlične saradnje i nesebične podrške koju smo svi mi iz DS pružili u predsedničkoj kampanji (Saši Jankoviću). Izuzetno poštujem Jankovića i prijatelje iz PSG. Smatram da treba u prvi plan staviti interese gradjana i postignutu sinergiju iz prethodnog perioda ojačavati. Narušavanje jedinstva ključnih faktora opozicije ne odgovara interesima gradjana Beograda i Srbije,“ ocenio je Malinović, navodi se u saopštenju.

PSG saopštio je u sredu da obustavlja planove o izbornoj saradnji sa DS, zbog toga što je predsednik DS Dragan Šutanovac, kako se navodi u saopštenju, javno ponudio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću saradnju na izmenama Ustava.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.