U trendu

Manekenke pozirale na Kadinjači

BEOGRAD – Memorijalni kompleks Kadinjaca znak je sećanja na borce koji su se žrtvovali 1941. godine, štiteći odstupnicu glavnini partizanskih snaga, ali jednoj domaćoj modnoj kući poslužio je i kao mesto za fotografisanje manekenki u najnovojoj kolekciji.

Jedna od fotografija načinjena na Kadinjači već je našla naslovno mesto na sajtu „P. S. Fashion-a“, najavljujući novu kolekciju tog brenda, naveo je „Blic“ na svom sajtu.

Printskrinove Instagram storija modne kuće „P. S. Fashion“ objavila je tviterašica Katarina Milićević koja je napisala:“Modna kampanja na Kadinjači. Da li postoji nešto sveto u ovoj zemlji, neka granica ukusa, mere, bilo šta?“

Katarina je kontaktirala i kompaniju, te je i njihov odgovor objavila.

„Uz prethodnu dozvolu turisticke organizacije Užice, fotografisali smo modni editorijal na prostoru memorijalnog kompleksa na Kadinjaci. Smatramo da odevne kombinacije nisu neprikladne. Uostalom, kada budete videli sve fotografije, uverićete se i sami“, navodi se u odgovoru na P.S. Fashion zvaničnom Instagram nalogu.

I za „Blic“ je u toj kompaniji rečeno da se snimanje odigralo pre desetak dana uz prethodno odobrenje Narodnog muzeja Užice koji je na uvid dobio fotografije i odobrio njihovo objavljivanje.

„U našem materijalu nisu videli ništa što može skrnaviti taj veliki i značajan istorijski spomenik, jer editorijal i nema tu konotaciju. Lokacija je odabrana zbog njene umetničke lepote i simbolike koju stepenice koje se pružaju ka nebu imaju, a to je večnost, trajanje uspomene na sve veliko i važno“, naveli su u odgovoru za „Blic“.

Iz „P. S. Fashion-a“ dodali su i da su „spomenici na Kadinjaci, takođe, i turisticka znamenitost i kao takvi su mnogo puta fotografisani od strane mnogih posetilaca“.

„Baš zahvaljujući tome su još dublje urezani u pamćenje. Koliko je puta u različitim kampanjama fotografisan velelepni spomenik Neznanom junaku na Avali i da li je i ta pojava pođednako skandalozna?“, rekli su iz ove firme.

(Tanjug)

Napišite komentar