U trendu

Manojlović: Devčić nanosi ozbiljnu štetu reputaciji Fondacije Konrad Adenauer

Direktor kampanja Kreni-promeni Savo Manojlović izjavio je danas da direktor beogradske kancelarije Fondacije „Konrad Adenauer“ Jakov Devčić svojim ponašanjem nanosi ozbiljnu štetu reputaciji te fondacije.

Manojlović je agenciji Beta kazao da je Devčić priznao da je njemu bilo zabranjeno da govori na Fakultetu političkih nauka na tribini „Dani javnih politika“ u novembru prošle godine.

Odmah nakon ovog skandala, „Dani javnih politika“ su zvanično otkazani.

Devčić je komentarišući ovaj događaj u emisiji Prav ugao RTV Vojvodine rekao da se ne radi o cenzuri nego o odluci „jedne samostalne organizacije“.

„Partneri s kojima je ‘Konrad Adenauer’ organizovao ovaj događaj pitali su gospodina Manojlovića da učestvuje na događaju i on im je potvrdio, nakon čega je Fondacija ‘Konrad Adenauer’ sprečila njegovo učešće. Mi smo oni koji finansiraju skup i mi određujemo ko će i kada da govori“, rekao je Devčić.

Dodao je da je Savu Manojloviću bilo ponuđeno da govori na nekom drugom skupu Fondacije „Konrad Adenauer“.

Manojlović kaže da su tvrdnje Devčića „potpuna neistina i izmišljotina“.

„Niti mi je ponuđeno, niti bih nakon onoga što su uradili prihvatio. Nema kompromisa oko slobode govora. Na navedenom skupu trebalo je da govore predstavnici vlasti i opozicije, ministri, narodni poslanici, novinari i aktivisti. Ponašanje gospodina Devčića je apsolutno neprimereno. To nisu vrednosti ‘Konrada Adenauera'“, rekao je Manojlović.

On je ocenio da je Devčić svojim ponašanjem direktno odgovoran zbog negativnih komentara građana prema Fondaciji „Konrad Adenauer“ i Nemačkoj, koje treba da zastupa u Srbiji.

„Stranci koji dolaze u Srbiju moraće da nauče jednu stvar: ono što se ne radi u zemljama iz kojih dolaze neće se raditi ni u Srbiji“, rekao je Manojlović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.